2013. november 9., szombat

Zserbó muffin

Hogy keverjük a régi ízeket az új trendekkel? Pont így! :)
A nosalty.hu egyik fincsi süteményét osztotta meg az egyik ismerősöm, és itthon mi is kipróbáltuk.
Nagyon egyszerű, csak követni kell az utasításokat, és a végeredmény isteni lesz!



A hozzávalók:


  • 15 dkg liszt
  • 15 dkg Rama
  • 10 dkg cukor
  • 2-3 tojás
  • 10 dkg darált, cukrozott dió
  • 3 ek sárgabaracklekvár + muffinonként 1-1 kk-nyi
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1/2 cs sütőpor
  • 5 dkg kakaópor
  • 10 dkg durvára vágott étcsoki

Elkészítése:

  1. A cukrot és a langyos margarint robotgéppel habosra keverjük.
  2. Hozzáadjuk a tojásokat, és együtt keverjük, míg egy viszonylag homogén elegyet nem kapunk.
  3. A lisztet, sütőport, kakaóport, vaníliás cukrot, cukrozott diót, a durvára vágott csokidarabkákat, valamint a 3 ek baracklekvárt összedolgozzuk.
  4. Hozzáadjuk a kikevert tojásos, margarinos, cukros masszát, és alaposan összekeverjük.
  5. Az így kapott tésztával ¾-ig töltjük a papírkapszlikkal bélelt muffinformát, majd mindegyik süti közepébe pici lyukat készítünk, és 1-1 kk baracklekvárt teszünk rájuk.
  6. Előmelegített sütőben 180-200 fokon 25-30 percig sütjük.
Remélem kipróbáljátok!
Jó étvágyat hozzá!

Végül néhány kép a mi muffinjainkról:





















Elnézést a sok brit díszítőelem miatt, de mit tegyek, ha imádom ezt az országot?! :)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése